понеділок, 23 квітня 2018 р.


До тижня природничих та технологічних наук

Проекспериментуй вдома, проведи відеозапис та поділись враженнями та результатами дослідження під час уроків хімії, біології, захисту проектів та на інтернет-сторінці.

Завдання:

1.      Основна страва українців.  

Приготуйте на обід червоний український борщ і прослідкуйте за якого середовища буряк у борщі забезпечить апетитний, красивий, червоний колір. Адже-червоний борщ-визитівка українських смаколиків. А згадайте прислів’я, присвячені саме борщу або якимось іншим стравам, які полюбляють українці.


2.       Кисіль на десерт.

Яку властивість крохмалю треба врахувати, щоб кисіль був однорідним? Порадуйте своїх рідних смачним корисним десертом.

3.       Аналітика на кухні. 


Візьміть зразки кількох продуктів з родинного столу та дослідить їх на вміст крохмалю. Проведіть аналіз його доречності в цих продуктах. Зробіть відповідні висновки про якість аналізованих продуктів. 

4. Художник-чарівник.

Намалювати  олівцем два ідентичні ескізи на різних аркушах паперу. На одному з них, ті місці, які повинні бути зафарбовані, змочити водним розчином фенолфталеїну, а на другому- ті самі місця змочити силікатним клеєм ( натрій силікатом). Притисніть листки один до одного, щоб «зафарбовані» місця обох аркушів доторкнулися один до одного. Залиште на деякий час і обережно розділіть листки. Поділіться з нами фото малюнків та поясніть результат побаченого. Якщо виникнуть проблеми з реактивами, то вам радо допоможуть в кабінеті хімії АКЛ  НАУ (к.307)  

5. Запропонуйте свої варіанти цікавих експериментів. Надихнути вас може розділ блогу «хімія на кухні»


Немає коментарів:

Дописати коментар